GuidePedia

0
"Ραζβάν Ρατς: ο... παππούλης του ΠΑΟΚ"

Τον Iorga Marius Lucian τον γνώρισα παραμονή του αγώνα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με την Φιορεντίνα.
Έζησε στην Θεσσαλονίκη και "κόλλησε" με τον ΠΑΟΚ. Εργάζεται πλέον σε ρουμανικό ΜΜΕ και χθες μου ζήτησε ένα κείμενο για τον Ρατς με αφορμή τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Δεν χρειάστηκε να το κουράσω πολύ. "Θα σου γράψω για τον... παππούλη" του ΠΑΟΚ του είπα και χαμογέλασε. Κάπως έτσι λοιπόν βγήκε αυτό το αφιέρωμα με τίτλο "Ραζβάν Ρατς. Ο παππούλης του ΠΑΟΚ: Το ότι κερδίσαμε τον Ολύμπιακό δεν σημαίνει ότι κερδίσαμε το πρωτάθλημα". Το κείμενο:
Αναμφίβολα πρόκειται για μια από τις κορυφαίες μεταγραφές του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Μέσα σε λίγους μήνες έχει καταφέρει να σβήσει από τη μνήμη των φίλων της ομάδας τον Άλβες Λίνο. Ο Βραζιλιάνος μπορεί να παραμένει στις καρδιές όλων των οπαδών του ΠΑΟΚ για τα όσα πρόσφερε, είναι δεδομένο όμως ότι κανείς πλέον δεν υποστηρίζει ότι δεν έχει καλυφθεί το κενό του. Αντιθέτως στο πρόσωπο του Ραζνάν Ρατς –περί αυτού ο λόγος- έχουν βρει έναν ποδοσφαιριστή-ηγέτη. Έναν επαγγελματία με όλη τη σημασία της λέξης που αν και βρίσκεται λίγο διάστημα στην Τούμπα, έχει κερδίσει την εκτίμηση, τον σεβασμό και την αγάπη όλων. Κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ για δυο συνεχόμενους μήνες μέσα από την σχετική ψηφοφορία που κάνει η ΠΑΕ μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της. Σπουδαίες εμφανίσεις, σημαντικά γκολ αλλά κυρίως πάθος και αγωνιστικότητα που άπαντες στον ΠΑΟΚ την έχουν εκτιμήσει.
Αυτά όλα είναι γνωστά. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το πώς αντιμετωπίζει ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο προπονητής του ΠΑΟΚ τον ίδιο τον Ρουμάνο. Είναι ο... «παππούλης» της ομάδας αφού έτσι τον αποκαλεί ο 61χρονος Έλληνας τεχνικός.
Στην Ολλανδία τον περασμένο Ιούλιο ο ΠΑΟΚ έκανε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Στο Άρνεμ, λοιπόν ο Ρατς ήταν από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές του Αναστασιάδη και φρόντισε να του το δείξει από την πρώτη στιγμή. Εκεί λοιπόν σε μια προπόνηση τον βάφτισε «παππούλη». Σε μια φάση του οικογενειακού διπλού, ο Ραζβαν πέφτει κάτω και δείχνει να πονά. «Σήκω παππούλη δεν έχεις τίποτε...» του φώναξε ο Αναστασιάδης και όλοι έπεσαν κάτω από τα γέλια. Έγινε και η σχετική μετάφραση στον Ρουμάνο από έναν συμπαίκτη του και χαμογέλασε και ο ίδιος. Αυτό ήταν. Από εκείνη τη μέρα το «παππούλης» καθιερώθηκε!
Πριν από μερικές εβδομάδες, ο ΠΑΟΚ έπαιξε στην Λευκορωσία με την Ντιναμό Μινσκ. Την προηγούμενη του αγώνα έκανε προπόνηση το απόγευμα με την θερμοκρασία στους -9 βαθμούς Κελσίου. Όλοι οι παίκτες εμφανίστηκαν ντυμένοι με ισοθερμικά ρούχα για να αντέξουν το κρύο. Ο Ραζβάν – μαθημένος από την Ουκρανία- με κοντό παντελονάκι. Κάποια στιγμή πέφτει κάτω και ξαπλώνει στο χιόνι – πριν την έναρξη της προπόνησης. Έντρομος ο Αναστασιάδης του φωνάζει: «Παππούλη σήκω πάνω θα κρυώσεις και σε χρειαζόμαστε αύριο...» Όλοι γελούσαν για αρκετά λεπτά...
Για να μην παρεξηγηθούμε, ο Αναστασιάδης τον αποκάλεσε έτσι γιατί μαζί με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, είναι οι μεγαλύτεροι ηλιακά παίκτες στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Αλλά παράλληλα και δυο παίκτες που δίνουν και την ψυχή τους στην ομάδα. Και αν για τον Σαλπιγγίδη, αυτό ήταν αναμενόμενο επειδή είναι παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας, για τον Ρατς αυτό το δέσιμο του με τον ΠΑΟΚ έχει «σκλαβώσει» όλους μέσα στα αποδυτήρια...
Ο Ρατς είναι η ψυχή της ομάδας στις προπονήσεις και στα ταξίδια. Απίστευτο χιούμορ, πειραχτήρι κατά τη διάρκεια των πτήσεων αλλά όλα αυτά μέχρι να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να αρχίσει το ματς. Εκεί γίνεται ηγέτης και παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους.
Ο Ρατς είναι ο παίκτης που κουβαλώντας μια τεράστια καριέρα στις πλάτες του, μπορεί να προσγειώσει όλους όσους πετούν στα σύννεφα μετά την σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού. Έγραψε στο facebook: «It was a very good preformance and a great (and well deserved) win against Olympiacos. We remain at the top and must try harder to stay there. The victory at Karaiskaki doesn't mean we are champions. It's a mistake to think like this. We must all together stay focuced and continue what we started. On Sunday we have one more difficult away game and now we must concentrate to it in order to win. The celebrations stop, it's time to work. Again. Always... All as one. As a team. As PAOK...»
Αυτό το σχόλιο έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και κοινοποιήθηκε από χιλιάδες φίλους του ΠΑΟΚ. Αυτός λοιπόν ο «παππούλης» έχει κλέψει τις καρδιές όλων των φίλων του ΠΑΟΚ. Και κυρίως του προπονητή του."



Από paokrevolution.net

Δημοσίευση σχολίου

 
Top