GuidePedia

0
Πόσα χρόνια ο ΠΑΟΚ στις υποσχέσεις. Τα θα του κράτους πάρα πολλά. Κι όμως πλέον η πιθανότητα οριστικής λύσης μοιάζει πιο πιθανή από ποτέ.
Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δείχνουν ότι η βιώσιμη λύση για τα χρέη της ασπρόμαυρης ΠΑΕ είναι πολύ πιθανή.
Η εφημερίδα ΣΠΟΡ του Βορρά αναφέρετε σήμερα σε μία «ρύθμιση στα μέτρα που καθόρισε εξ’ αρχής ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος του Δικέφαλου, Ιβάν Σαββίδης.
Αναλυτικά τα ΣΠΟΡ αναφέρουν:
«Από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, φαίνεται ότι το μόνο που μένει να ξεκαθαριστεί τις επόμενες μέρες, είναι το εξής: Οποιο φυσικό πρόσωπο ή εταιρία, οφείλει στο δημόσιο και διατίθεται να καταβάλλει εφάπαξ το ποσό του αρχικού κεφαλαίου ή δεν θα πληρώσει ούτε ευρώ από τις προσαυξήσεις ή στην χειρότερη περίπτωση, θα πληρώσει το 10%.
Αυτήν την πληροφόρηση είχαν και οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από κυβερνητικά στελέχη χθες, επομένως σε κάθε περίπτωση, είτε το ένα, είτε το άλλο ενδεχόμενο βρίσκεται πολύ κοντά στα «θέλω» του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος από την αρχή αυτής της υπόθεσης, είχε ξεκαθαρίσει ότι είναι διατεθειμένος να πληρώσει το πρωτογενές κεφάλαιο, όχι όμως και το μεγάλο μέρος των προσαυξήσεων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η ρύθμιση της οποίας η διάταξη πρόκειται να έρθει εντός της ερχόμενης εβδομάδας στη Βουλή προβλέπει:
– παροχή έκπτωσης έως και 100% των προσαυξήσεων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής για όσους επιλέξουν να εξοφλήσουν το χρέος τους εφάπαξ.
– παροχή έκπτωσης από τις προσαυξήσεις το ποσοστό της οποίας θα είναι αντιστρόφως ανάλογο του αριθμού των δόσεων που θα επιλέξει ο φορολογούμενος. Αν κάποιος επιλέξει δόσεις, η μείωση του ποσοστού για τις προσαυξήσεις, θα είναι αντιστρόφως ανάλογη με τον αριθμό των δόσεων.
Αυτό που επισήμαναν πάντως χθες οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είναι ότι θα περιμένουν την ψήφιση της ρύθμισης, καθώς το τελικό σχέδιο νόμου δεν είναι γνωστό με όλες τις λεπτομέρειές του. Αυτό θα γίνει γνωστό μέσα στις επόμενες μέρες και από την ανάγνωσή του θα φανεί πού ακριβώς μπορεί να ενταχθεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μην ξεχνάμε ότι την μεθεπόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 20 Οκτωβρίου, θα γίνει και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τον Ιβάν Σαββίδη να είναι έτοιμος να βάλει άλλα 14 εκ. ευρώ».



Από inpaok.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top