GuidePedia

0

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με το Ρέθυμνο Aegean: «Ηταν ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε. Είναι μία πολύ καλή ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βοήθησε στις δύσκολες στιγμές και μας έδωσε ώθηση με την ατμόσφαιρα που δημιούργησε. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να διαβάσουμε πολύ καλά για να μην κάνουμε ξανά τα ίδια σφάλματα. Οι ομάδες δε πρέπει ποτέ να χαλαρώνουν. Όταν έχεις μια διαφορά πρέπει να την κρατάς. Είχαμε μια διαφορά ασφαλείας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά χάσαμε τη συγκέντρωση μας, χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ και δεν είχαμε σωστές επιλογές στην επίθεση. Το παιχνίδι έφτασε εκεί που έφτασε, τελικά όμως είχαμε ψυχραιμία και κάναμε καλές επιλογές στην παράταση. Έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα, με συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε ανταπεξέλθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφερόμενος στα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που πήρε ο αντίπαλος, τόνισε: «Δεν έχει εμφανιστεί ξανά στο παιχνίδι μας κάτι παρόμοιο. Ήταν η πρώτη φορά και σίγουρα είναι κάτι που θα το δούμε. Νομίζω ότι ήταν περισσότερο πρόβλημα συγκέντρωσης και σίγουρα υπάρχει ένα τεχνικό θέμα που θα το βρούμε μεταξύ μας», ενώ για το εξαιρετικό ξεκίνημα της ομάδας, σχολίασε: «Εντάξει, ξεκινήσαμε πολύ καλά, αλλά η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο. Είχαμε δυσκολία στο τρίτο δεκάλεπτο. Δύο βασικοί σκόρερ ήταν γεμάτοι με φάουλ, δε μπορούσαν να παίξουν το ίδιο δυνατά με πριν. Ο Χαραλαμπίδης μπήκε μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο της κανονικής διάρκειας και στην παράταση. Προσπαθούσαν να χτυπήσουν εκεί που είχαμε χρεωθεί τα φάουλ».

Ο προπονητής του Ρεθύμνου Θανάσηης Σκουρτόπουλος τόνισε: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη, αλλά και στην ομάδα μου που πάλεψε στο δεύτερο ημίχρονο και στην παράταση. Είδαμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι για πρεμιέρα που δυστυχώς αν και είχαμε την ευκαιρία στο τέλος της κανονικής διάρκειας να κερδίσουμε, δεν το καταφέραμε. Κάναμε το λάθος με ένα φάουλ πολύ μακριά από το καλάθι και δώσαμε ελεύθερες βολές και μάλιστα στον καλύτερο παίκτη του πρωταθλήματος σε αυτό τον τομέα. Μπήκαμε μουδιασμένα, αλλά κλείνοντας με 20-10 το δεκάλεπτο πιστεύαμε ότι μπορούμε. Βγάλαμε ενέργεια, αλλά υστερούμε σε εμπειρία και τακτικά σε σχέση με τον ΠΑΟΚ που έχει έναν προπονητή πολλά χρόνια. Εχουμε εννιά καινούργιους παίκτες και εγώ είμαι ένα μήνα στην ομάδα, αφού τόσο είναι το διάστημα που πέρασε από τότε που επέστρεψα από την Εθνική. Είναι πολύ μικρό διάστημα για να μπορέσουμε να πάρουμε νίκες σε αυτό το επίπεδο. Παλέψαμε πολύ, αλλά στην παράταση η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του ΠΑΟΚ και με την εμπειρία και με την έδρα που πιστεύω ότι βοήθησε τον ΠΑΟΚ. Συνεχίζουμε με στόχο το επόμενο παιχνίδι, για να κάνουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη χρονιά. Καλή συνέχεια στον κόουτς και στην Ελλάδα και στο Eurocup».

Αναφερόμενος στην τελευταία φάση του αγώνα και στις εντολές που είχε δώσει, Θανάσης Σκουρτόπουλος είπε: «Δεν υπήρχε εντολή για φάουλ στο τέλος. Είπαμε να παίξουμε με αλλαγές στον Χαραλαμπίδη και τονCarter. Ο Κώστας έχει την εμπειρία, χρησιμοποίησε σωστά το σώμα του, ήταν καθαρό φάουλ, μετά στήσαμε μια κομπίνα στην επίθεση αλλά αστοχήσαμε στο λέι απ».




Από paokbc.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top