GuidePedia

0
"Το μέλλον της ομάδας, οι ακαδημίες της"
"Aετόπουλο" από την κούνια της η Λίνα Μοδίτση μας ανοίγει την καρδιά της και "φιλοσοφεί" -απόφοιτος πλέον του Α.Π.Θ. – περί πάντων!
Πώς ξεκίνησες το πόλο και σε ποιά ηλικία Λίνα;
"Η πρώτη μου επαφή με την πισίνα, έγινε στην ηλικία των 6 ετών, όταν ξεκίνησα να κολυμπάω στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Το πόλο μπήκε στη ζωή μου εφτά χρόνια αργότερα, το 2004 όταν συνειδητοποίησα ότι ένα ατομικό άθλημα και η μοναξιά του δεν μου ταιριάζει. Έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω το πόλο και από τη πρώτη στιγμή ... κόλλησα."
Η πορεία της καριέρας σου στο πόλο.
"Αρχικά συμμετείχα στις μικρές κατηγορίες του ΠΑΟΚ, έχοντας επιτυχίες στα ηλικιακά πρωταθλήματα. Λίγο αργότερα ξεκίνησα να προπονούμαι και να αγωνίζομαι και με το γυναικείο τμήμα, που τότε αγωνιζόταν στην Α1 κατηγορία, ενώ παράλληλα συμμετείχα σε καμπ προεθνικών ομάδων. Όλα αυτά, μεχρι το 2009, που έδωσα προτεραιότητα στο διάβασμα για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Την επόμενη χρονιά, ως φοιτήτρια πλέον, άρχισα και πάλι να παίζω. Για έναν χρόνο στον ΠΑΟΚ και για ένα χρόνο στην ομάδα του ΑΠΣ ΟΞΥΓΟΝΟ. Επειδή όμως ο ΠΑΟΚ είναι το "σπίτι" μου είμαι και πάλι εδώ."
Τα τελευταία δύο χρόνια επέστρεψες ξανά στην ομάδα που ξεκίνησες, τον ΠΑΟΚ. Πετύχατε την άνοδο της ομάδας στην Α2 και φέτος μία άνετη παραμονή στην κατηγορία. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας του δικεφάλου για την φετινή χρονιά;
"Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, ενός χρόνου επέστρεψα ξανά στην ομάδα μου, που αγωνιζόταν στη Β κατηγορία. Το 2013 εγινέ ουσιαστικά μία επανεκκίνηση για το γυναικείο τμήμα πόλο. Με προπονητή μας, τον Γιώργο Κλώτσικα, καταφέραμε αρχικά στην άνοδο στην Α2 και φέτος την παραμονή. Στόχος της φετινής χρονιάς είναι αρχικά, η άνοδος στην μεγάλη κατηγορία και έπειτα η παραμονή σ'αυτή. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις ακαδημίες του τμήματος, καθώς τα μικρότερα κορίτσια είναι το μέλλον της γυναικείας ομάδας."
Πρόσφατα ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Κλώτσικας έχει δηλώσει, ότι η ομάδα έχει στόχο να προχωρήσει με αργά αλλά σταθερά βήματα. Ποιά η δική σου άποψη για αυτό.
"'Οπως προείπα, το μέλλον της ομάδας μας είναι τα μικρότερα σε ηλικία κορίτσια, τα οποία πρέπει να δουλέψουν σκληρά ώστε να ενσωματωθούν σιγά σιγά στο γυναικείο και να αποτελέσουν τη βάση μίας υγειούς ομάδας, που θα παραμείνει στην Α1 για πολλά χρόνια."
Γνωρίζω ότι είσαι φοιτήτρια του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσεις τις σπουδές με το άθλημα που αγαπάς;
"Είναι αρκετά δύσκολο να συνδυαστεί κάτι τέτοιο, αλλά όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και έχει γίνει τρόπος ζωής βρίσκεις την λύση."
Ποια είναι η γνώμη σου για την ανοδική πορεία που σημειώνει τα τελευταία χρόνια το άθλημα της υδατοσφαίρισης και ειδικά οι γυναίκες, στη χώρα μας.
"Οι επιτυχίες στο άθλημά μας είναι όχι μόνο πολλές αλλά και συνεχόμενες, χωρίς όμως την αναγνωριση και την στήριξη της πολιτείας. Παρόλα αυτά τα κορίτσια αυτά, προσπερνούν τις δυσκολίες και ανεβάζουν τη χώρα μας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου."
Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για τη φετινή αγωνιστική χρονιά;
"Προσωπικός μου στόχος είναι να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο, ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει και να βρεθεί ξανά εκεί που της αξίζει, στην Α1."



Από paokwp.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top