GuidePedia

0
«Συγγνώμη» από την 27χρονη ανηψιά του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης Γιάννη Καϋμενάκη την οποία απήγαγε ζήτησε σήμερα ο 48χρνος εγκέφαλος του κυκλώματος απολογούμενος στον ανακριτή.
Ο 48χρονος Έλληνας, σύμφωνα με το συνήγορό του, επικαλέστηκε την οικονομική κατάστασή τυ των τελευταίων τεσσάρων ετών επιχειρώντας να δικαιολογήσουν την απαγωγή της 27χρονης. Ο ίδιος ο 48χρονος από τη Νέα Ιωνία, σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του Ευστάθιος Κουκούτσης, χαρακτήρισε την πράξη του «αδικαιολόγητα παράνομη».
Εκτός από τον 48χρονο, την πόρτα του ανακριτή πέρασε σήμερα και ο 53χρονος ομογενής από το Καζακστάν που είχε διατελέσει αντιδήμαρχος περιβάλλοντος στο δήμο Αχαρνών. Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι σχεδίασαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν την απαγωγή της 27χρονης ανηψιάς του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης.
Σύμφωνα με τη σε βάρος τους δικογραφία αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες – κατά περίπτωση – της αρπαγής, ληστείας, εκβίασης και απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Από την πλευρά του, ο 53χρονος ομογενής πρώην αντιδήμαρχος υποστηρίζει ότι ήταν απλά ο συνεργός και ότι η συμμετοχή του στην υπόθεση περιορίζεται στην αρπαγή της κοπέλας αφού πέραν της ημέρας της απαγωγής ποτέ του δεν επισκέφθηκε ξανά το σπίτι στη Λούτσα όπου η 27χρονη ήταν φυλακισμένη.
Σε ό,τι αφορά τα λύτρα που εισέπραξαν για να απελευθερώσουν την 27χρονη, το ποσό δηλαδή των 82.500 ευρώ, ο κ. Κουκούτσης ανέφερε ότι τα 80.000 ευρώ τα έκρυψε στο σπίτι του καθώς την δεύτερη με τρίτη ημέρα μετά την απαγωγή, ένιωσε τύψεις και μετάνοιωσε για την πράξη του. Σκεφτόταν μάλιστα να επιστρέψει τα χρήματα. Αναφορικά με το γεγονός ότι από τα χρήματα έλειπαν 2.500 ευρώ δεσμεύτηκε ότι θα επιστραφούν και αυτά στον ιδιοκτήτη τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα αυτά δαπανήθηκαν από τον 48χρονο για την αγορά μιας τηλεόρασης...
Για την οργάνωση της απαγωγής ο 48χρονος ανέφερε πως ήταν ο,τι πιο επιπόλαιο είχε σκεφτεί ποτέ και πως έδρασε από κοινού με τον 53χρονο, τονίζοντας παράλληλα ότι ποτέ δεν απείλησε να σκοτώσει την 27χρονη αν δεν λάβει τα λύτρα.
Μυστήριο επικρατεί για το αν οι δύο συλληφθέντες είχαν και τρίτο συνεργό, ο οποίος παραμένει άφαντος. Οι αρχικές πληροφορίες από όσα είχαν πει ο 48χρονος και ο 53χρονος στους αστυνομικούς ανέφεραν ότι υπήρξε και τρίτο μέλος στη συμμορία των απαγωγέων, ο αποκαλούμενος «Αλέκος», αλβανικής καταγωγής, ο οποίος -σύμφωνα με τους δύο συλληφθέντες- εκτελούσε ρόλο τσιλιαδόρου και φύλακα της απαχθείσας.
Ενώ ο... Αλέκος παραμένει άφαντος, ο δικηγόρος του 48χρονου που θεωρείται ο «εγκέφαλος» της συμμορίας των απαγωγέων υποστήριξε ότι από τα στοιχεία δεν προκύπτει η συμμετοχή άλλου ατόμου. Εδρασαν μόνοι τους οι δύο συλληφθέντες; Είχαν συνεργό τρίτο πρόσωπο το οποίο ακόμη δεν έχει εντοπιστεί; Το θέμα αυτό αναμένεται να αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες...

Από: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top